Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За разлика от Бареков, негов депутат не възнамерява "да разбива парламента"

26 февруари 2014, 09:58 часа • 16433 прочитания

Светлин Танчев, един от независимите депутати в парламента, които вече ясно декларираха принадлежност към партията на Николай Бареков „България без цензура”, не възнамерява да работи за оставка на правителството.

Въпреки че лично Бареков се закани, че със своите двама депутати ще бутне настоящата власт, в интервю за БНР Танчев обясни, че оставката на кабинета Орешарски не може да е самоцел и не трябва да се търси „напук”.

„Аз не смятам, че някой има интерес от парламентарна, политическа или каквато и да била друга криза в момента. България е достатъчно изстрадала държава, за да се опитаме да я сриваме още повече. За мен не е национално отговорна позиция да се опитваш да клатиш една система. Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук", каза Танчев.

От гледна точка на бъдещата си работа Танчев обясни, че ще гласува за всички инициативи, които са в изгода на дясното и център-дясното пространство. Бившият депутат на ГЕРБ обеща и че ще напусне „България без цензура”, ако усети, че партията изневерява на доверието на подкрепилите я и работи срещу вота на хората. Танчев подчерта, че има различия в гледните точки с „България на цензура”, но вижда в партията на Бареков формация, която е готова на компромис. Отделно на народния представител му харесва платформата на „България без цензура”.

По думите на Танчев точно излъганото доверие е причината той да се раздели с ГЕРБ. Според него Цветан Цветанов трябва да осъзнае някои неща и да даде възможност на ГЕРБ да се развива. Той каза, че не Борисов е оперативният лидер на партията. По думите му в ГЕРБ се наблюдава полицейщина, интриганство, хората се следят един друг, а в същото време проблемите не се адресират.

"Доста хора от ГЕРБ ми звънят през последните дни, недоволни от това, което се случва в партията и липсата на чуваемост и промяна. Но не мога да съм сигурен дали това е опит за провокация или лицемерие", допълни Светлин Танчев.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес