Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Възраждане“ и ИТН обвиниха БСП, че подкрепят правителството (ВИДЕО)

17 ноември 2023, 11:34 часа • 1541 прочитания

„Възраждане“ и ИТН обвиниха БСП, че подкрепят правителството, Нинова ги призова да не злоупотребяват. До тази размяна на реплики между опозиционните партии се стигна след като парламентът за пореден път не успя да събере кворум и така гласуването по вота на недоверие остана за другата сряда. 

„Възраждане“ и ИТН с обвинения към БСП

„Това, което се случи с вота на недоверие, не се е случвало, но е очевидно желанието на БСП правителството да оцелее. Очевидно се клати сериозно сглобката“, смята депутатът от „Възраждане“ Цвета Рангелова. ОЩЕ: ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН блокираха работата на парламента (ВИДЕО)

Тошко Йорданов от ИТН пък предположи, че когато има кворум, БСП ще подкрепят правителството. „Ще ви помоля да не броите БСП като опозиция. Най-забавното е, че вотът е внесен от БСП, но те се регистрираха да правят кворум“, посочи Йорданов.

Нинова ги призова да не злоупотребяват

По-късно Нинова определи твърденията на "Възраждане" и ИТН като безумия и ги призова да не злоупотребяват. 

"Слушаме буземията им как БСП днес осигурило кворума. Вие виждате, че няма кворум, нали? БСП гласувало "за" правителството - ами то до гласуване не се стигна. Малко повечко идва това безумие", каза Нинова. ОЩЕ: Нинова: Изходът от хаоса е вотът на недоверие да мине (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес