Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възможна ли е подкрепа от ДСБ за кабинет, предложен от ГЕРБ?

05 април 2023, 21:24 часа • 2569 прочитания

В петък коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" ще обявят общите си действия. Вчера "Продължаваме промяната" взеха решение да не подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС. Все още обаче не сме чули позицията на другия партньор - "Демократична България".

По неофициална информация, с която БНТ разполага, ръководството на ДСБ е взело същото решение, каквото взе на ПП: да не бъде подкрепен под никаква форма кабинет, предложен от ГЕРБ или с участието на ГЕРБ. Все още не са заседавали от другото крило на ДБ - партията на Христо Иванов "Да, България". Те ще заседават онлайн утре, след което лидерите на двете партии ПП и ДБ ще дадат общ брифинг в петък.

По-рано днес евродепутатът, излъчен от "Демократична България", Радан Кънев заяви пред БНТ, че не вижда възможност за коалиция между първите две политически сили, но това не означава, че няма формули за съставяне на кабинет. По-късно през деня той дори обяви, че такова купуване на гласове досега не е виждал, като допълни, че заради това е невъзможна коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес