Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вътрешната комисия в НС преодоля ветото на Закона за МВР

12 юни 2014, 17:34 часа • 13778 прочитания

Парламентарната вътрешна комисия отхвърли президентското вето на новия закон за МВР. 11 от депутатите-членове на комисията, гласуваха против ветото, а само 8 го подкрепиха, информира БТА.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който присъства заседанието на комисията, заяви, че е важно законът да бъде приет, защото така ще се гарантира стабилността в министерството.

Той добави: "Най-важното е, че министерството вече няма да може да е машина за репресии, тъй като ясно се дефинира работата на политическия и професионалния екип. Не очаквам следващото ръководство на министерството да иска промени в новите текстове".

Йовчев не се нае да коментира самото вето на президента като се аргументира, че не е следил изцяло и в детайли коментарите. Според министъра всяко следващо мнозинство, ако се загледа внимателно в текстовете на закона, ще намери в него рационални неща: "Аз мисля и вярвам, че няма да се стигне до там, че следващото мнозинство да тръгне да преправя закона", изтъкна той и подчерта, че с него с е постигат няколко много важни неща. Със закона МВР няма да има никаква възможност да бъде превърнато в машина за репресии".

Министърът е категоричен, че проблемите на тази система трябва да бъдат решавани, а част от това е да се подобрят условията на труд за хората, информира БГНЕС. "Защото им дължим много, защото тези хора в момента са на границата и благодарение на това, което те направиха, ние овладяхме бежанската криза. Тези хора направиха всичко възможно, за да запазим гражданския мир, и го направиха по един блестящ начин. Не допуснаха да бъдат наранени хора, нямаше кръв при тези протести. тези хора направиха всичко възможно сега с извънреден труд да понижат битовата престъпност", подчерта Йовчев.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес