Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Временна комисия ще проверява за корупция кмета на Доспат

01 август 2024, 14:41 часа • 1362 прочитания

Парламентът създаде временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Доспат Елин Радев.

Според решението, внесено от "Продължаваме промяната - Демократична България" тя ще се състои от 12 народни представители и се създава в срок от един месец. Още: Протестиращи пред парламента поискаха оставката на кмет (СНИМКИ)

Около сформирането на комисията се обедининиха всички парламентарни политически сили, с изключение на ГЕРБ, която категорично защити Радев, който е техен кандидат за кмет.

Комисията ще провери дали са налице "корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на община Доспат". Още: "Безобразията на деспотичния кмет на Доспат": ПП-ДБ поискаха разграждане на модела на Елин Радев

За председател на комисията бяха предложени Красимир Събев от ГЕРБ, Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Александър Вълчев от "Има такъв народ". Първоначално нито един от тримата не получи подкрепа. Изглеждаше, че това ще стане поредната комисия без избрано ръководство. Накрая обаче депутатите внезапно решиха да направят компромис и одобриха Вълчев за председател.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес