Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Впрегнаха името на Бойко Борисов в нови записи: "Корнела и Радев са големи сладури"

28 юни 2020, 14:50 часа • 20143 прочитания

Премиерът на България Бойко Борисов отново е в "светлините на прожекторите". Името му се спряга за втори път, като част от нови два записа, разпространени в медиите. "Аз отново съм бил по-мъдрият. ... Значи до вчера ни е подкрепял. Намери бързо повод. ... Това искам да го чуя във вечерните новини. ... Трябва да му се подиграваме, да изглежда смешен. Защото вчера от яростта си изброи всичките тези работи." Това се чува от записът, в който се предполага, че Бойко Борисов разговаря със свой приближен.

Тук не става ясно кой точно е обект на разговора. Но се чува как премиерът дава наставления да бъде представен като мъдър държавник. Другият запис буди повече впечатление, тъй като в него се споменават имената на "Корнела и Радев", които според записания са "големи сладури". "И тоя навсекъде приказвал, че ти си му основният гръб", обръща се към човек с името "Валентин Василевич" мъжът, чийто глас прилича на този на Борисов. И продължава: "Мисля, че между редовете ме разбра, особено за едната", като завършва разговора с уверението, че "дет се вика, все още при мене е най-сигурно". Във втория запис се предполага, че премиерът разговаря с Валентин Златев.

Сайтът "Биволъ" пояснява, че направено изследване за произхода на подателя, изпратил аудио записите. Резултатите сочат, че той е с IP от Гърция. Според анализът, и двата файла са презаписвани поне два пъти - на 05.02.20 г. и на 13.06.20 г. На първата дата Бойко Борисов имаше среща в Брюксел с Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Паралелно, в София бе проведен и българо-японски бизнес форум в присъствието на президента Румен Радев. Точно тези 2 събития са и обект на темата на разговорите. Записът, в който премиерът споменава името Валентин Василевич, носи името Valentin Zlatev call. Вторият бил именуван "Смешен РР" и е с последна промяна на 26.06.20 г. Възможно е този запис да е обработван на устройството, на което е бил записан, поради което датата на промяна да е различна от датата на създаването, посочват от "Биволъ".

Информация за първият запис, в който се впряга името на премиера, може да прочетете - ТУК.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес