Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО: "Промяната" губи времето на България, време е да се отървем от партиите на сглобката

09 април 2024, 14:03 часа • 1194 прочитания

"Вторият кабинет през последните три години на ПП/ДБ отива в историята, но тяхното управление обрича България на хаос, анархия и безвремие! През тези три години Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и компания бяха независими експерти в служебни правителства на Радев, а след това влязоха в коалиция с ГЕРБ, БСП, ИТН и кой ли още не."

Това пишат в своя позиция от партия ВМРО. По думите им ПП-ДБ са се съюзили с онзи, който са искали да вкарат в затвора, както и са направили конституционни реформи, на които "се смеят дори студенти първокурсници по право".

Според партията на Красимир Каракачанов ПП-ДБ са предали собствените си избиратели: "Казаха им, че няма да управляват с БСП, управляваха! Казаха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС, но направиха! Казаха, че кабинетът Денков е само от техни министри, но признаха, че са излъгали и са дали четири министерства на ГЕРБ!", пишат от ВМРО.

Още: ВМРО: Евродепутатите ни в следващия Европейски парламент ще отменят смяната на времето

"Сега Кирил Петков и Христо Иванов се сърдят на другите за това, което те предложиха. Същото беше преди години с т.нар. „исторически компромис“, сътворен от Радан Кънев и Христо Иванов, когато пак с подкрепата на ГЕРБ и ДПС написаха правилата за съдебна реформа, след което вносителите протестираха години точно срещу резултата от собствените си реформи (например избора на Иван Гешев за главен прокурор). От ПП-ДБ са недоволни от служебния кабинет, съставен по техните конституционни реформи", казват от патриотичната формация.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес