Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО: ИТН и Стефан Янев са добре дошли в обща предизборна коалиция

29 юли 2022, 14:52 часа • 3064 прочитания

ВМРО призоваха за "обединение на българофилите" преди новите парламентарни избори и заговориха за широка коалиция, канейки в нея партията на Стефан Янев "Български възход" и "Има такъв народ".

Това обяви съпредседателят на партията Искрен Веселинов пред партийната телевизия. Той каза, че основните приоритети, около които политическите сили от спектъра трябва да се обединят в обща предизборна коалиция, са три - "националната сигурност, икономически патриотизъм и демографската политика".

„Има такъв народ“ са добре дошли, партията на Стефан Янев и бившите ни партньори от „Обединени патриоти“ са добре дошли“, добави Веселинов, цитиран от bTV.

„Нямаме ограничения и намерения да затваряме формата. Ще обявим място за дебати и среща – всеки е добре дошъл“, посочи съпредседателят на ВМРО.

Припомняме, че бившата националистическа коалиция „Обединени патриоти“ включваше ВМРО, НФСБ и „Атака“ (която бе изключена през юли 2019 г.). В 44-ото Народно събрание коалицията разполагаше с 27 депутати – 11 от ВМРО, 8 от НФСБ и 8 от „Атака“.

На последните избори на 14 ноември 2021 г. ВМРО се яви отделно, като спечели 1,08% подкрепа – или малко над 28 хиляди гласа. „Атака“ получи 0,46%, а Патриотичен фронт с НФСБ вътре – 0,33% от гласовете.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес