Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Винетки за околовръстното на София няма да има: Главчев се закани на АПИ

02 октомври 2024, 11:27 часа • 440 прочитания

Категорично не е обсъждано, нито смятаме да въвеждаме въвеждането на винетки по околовръстното на София. Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

Слижебният премиер отправи критики към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и заяви, че те са решили да "си разчистват сметките" посредством медиите.

ОЩЕ: Заради забавяне на Столична община: Въвеждат винетки и за Околовръстното в София?

"Не искам да се връщам назад в историята и да прилагам практики като с един бивш началник на АПИ, но ще се вземат категорични мерки срещу ръководители на институции, поне в изпълнителната власт, когато вместо да има диалог между всички институции, се създава заблуда през медиите и през гражданите", каза Главчев и добави, че няма да толерира такова поведение в никакъв случай. 

Припомняме, че в края на миналата седмица от АПИ съобщиха, че може да бъде принудена да въведе винетки за преминаване по Софийския околовръстен път заради спор със Столична община. ОЩЕ: СО категорични: За републиканската пътна мрежа на територията на София не е необходима винетка

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес