Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виктория Василева учредява партията "Има смисъл"

30 август 2024, 07:59 часа • 1027 прочитания

"Има смисъл" ще се казва новата партия на Виктория Василева, обяви самата тя в сутрешния блок на бТВ. 

Стана ясно, че в партията ще се включат седемте депутати, напуснали "Величие". "Николай Марков няма да бъде с мен на този етап", каза тя. На въпрос защо, Василева отговори, че той искал да се дръпне и да проведе разговор със себе си.

Василева отговори и на въпрос дали ще се явява на предстоящите избори и от коя партия, като отговорът й беше, че участието в избори не е самоцел. 

"Не съм сменяла толкова често партийните лагери. През целия си живот съм била член на СДС и впоследствие бях човека, около който тръгна създаването на "Има такъв народ", каза Василева. ОЩЕ: След ИТН и "Величие": Виктория Василева прави собствена партия

Случващото се в ДПС, прогноза за ГЕРБ

Василева определи случващото се в ДПС като грозно. "Преминава границите на абсолютно всичко нормално политическо. Това, колкото и да е грозно, е закономерно. Много от всички тези партии, така наречените партии на статуквото, които прекалено дълго време прекараха във властови комфорт, прекалено дълго консумираха власт и загубиха ясна представа за политическите взаимотнооншения", коментира Василева. 

Тя не се нагърби да каже какво е разделило Пеевски и Доган. "По-важно е какво ще се случи от тук насетне. Дали тези процеси ще се окажат позитивни за по-нататъшното развитие на всяка една от тези политически партии", смята Василева. 

Депутатът прогнозира, че в ГЕРБ ще има разцепление.  "В ГЕРБ най-вероятно ще започнат да се случват подобни неща", смята Василева.  ОЩЕ: Привърженици на Доган цяла нощ пазят сараите в София и Росенец

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес