Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вигенин: "Продължаваме промяната" започват да приличат на ИТН от лятото на 2021 г.

10 юли 2022, 11:57 часа • 6302 прочитания

Зам.-председателят на 47-ото Народно събрание Кристиан Вигенин от БСП заяви, че коалиционните партньори на левицата от "Продължаваме промяната" започват да му приличат на "Има такъв народ" от миналото лято.

"Колегите от ПП трябва добре да преценяват подхода и действията си, защото вчера и днес започват да приличат на ИТН, които миналото лято се обидиха, че не са им подкрепили правителството, предизвикаха нови избори и виждаме къде са сега. Нека не се създава впечатление, че на тези избори се борим за още 4-ма депутати, напротив, ако има избори наесен - започваме от нула и ще видим докъде ще стигнем", заяви Вигенин в интервю за БНР.

"Създадохме правителството, за да разграждаме модела на ГЕРБ и това не може да стане с депутатите на ГЕРБ. Затова няма как да бъдат приети подобни оферти", коментира той заявеното от Бойко Борисов, че щял да осигури народни представители от своята, които да подкрепят кабинет с мандата на "Продължаваме промяната".

Припомняме, че ПП върнаха неизпълнен мандата на президента Румен Радев в петък, след като не успяха да си осигурят мнозинство от 121 депутати. ГЕРБ-СДС обявиха, че когато получат втория мандат, веднага ще го върнат, а все още не е ясно на кого Радев ще връчи третия. БСП и "Демократична България" обявиха готовност да го получат и да опитат да съставят кабинет в настоящия парламент.

"Изборите могат да ни вкарат в още по-тежка агония. Нашата преценка е, че в този парламент все още е възможно да се формира мнозинство, което да продължи промяната", подчерта Вигенин и добави, че всяко търсене на съгласие е стъпка в добра посока. 

"Ако третият проучвателен мандат дойде при БСП, бихме положили усилие. Трябва да проведем разговори с останалите три партии, с които започнахме - ПП, ДБ и ИТН", заяви зам.-председателят на 47-ото НС. Той изтъкна, че мнозинството от българите не искат предсрочни избори.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес