Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вигенин обвини ГЕРБ за липсата на правителство, чака третия мандат

08 юли 2024, 08:15 часа • 1565 прочитания

ГЕРБ отново не можа или по-скоро не искаше да състави правителство. Очевидно във втората политическа сила ДПС текат процеси, които създават допълнително напрежение и несигурност в политическата система. Това каза зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

По думите му това, че за две вгодини и половина отиваме шест пъти на избори показва, че кризата в политическата система в България се задълбочава.

ОЩЕ: Кристиан Вигенин: Очевидно нещо липсва на БСП

"Дошъл е моментът на това дъно, в което сме стигнали и което е изключително демотивиращо и за гражданите, но и за самите участници в политиката. Време е да има едно осъзнаване. Нека  помислим какво различно ще дадат едни поредни избори", заяви още той.

Вигенин заяви, че с втория мандат няма да се получи и чака да види какво ще е решението за третия.

Относно ситуацията в БСП, той призна, че тя е сложна. „Особено сега, когато не се вижда възможност да се състави правителство и изглежда отиваме пак на избори“, каза той.

Попитан очаква ли Радев да им даде третия мандат, Вигенин отговори: „Това вече са хипотези, на които няма как да отговоря. Ако ни се връчи мандата, само за да бавим времето, то нещата се обезсмислят“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес