Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вигенин: Кризата в лявото идва от противопоставянето вътре в него

16 декември 2022, 14:24 часа • 1089 прочитания

БСП ще изготвя нова програма, стана ясно на дискусията в Народното събрание на тема: “Левицата в България – идеи, програми, политики“. 

Кристиан Вигенин от БСП откри дискусията и каза, че противопоставянето в лявото идва от противопоставянето вътре в него. По думите му претенциите за нова, обединена и някаква левица, в която БСП не участва, са обречени на неуспех. "И днес единствената сериозна, лява политическа формация, която е представена в българския парламент, е БСП", коментира още той. Според него всеки опит на разширяване на позициите на лявото не може да станат без силен притегателен център. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отчете, че категорично има ляво и дясно. "Всеки има право на своето мнение, но за нас има ляво, има и дясно", каза тя и разкритикува тезите за изпълняване на леви цели с десни средства.

"Загрижени сме като партия за разрушаване на държавността в смисъл уронване на институциите, заличаване на основни принципи на една държава като разделение на властите", каза Нинова. 

ОЩЕ: БСП изключи от партията единствения си районен кмет в София

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес