Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вестник "Дума" заради жертвите на комунизма: Президентът взриви доверието на БСП

03 февруари 2022, 07:40 часа • 13203 прочитания

На 1 февруари президентът Румен Радев отдаде почит пред паметника на жертвите на комунизма. Този акт на държавния глава взриви доверието на редовите членове на БСП, както и на наследниците на убитите антифашисти. Това пише в електронното издание на партийния вестник "Дума".

Според медията, в социалните мрежи левите избиратели на президента Радев - над 90% от гласувалите на последните избори, са изразили възмущението си от този негов акт.

Ето какво още пише в "библията" на БСП: 

Българският антифашистки съюз излезе с позиция, в която категорично не приема отбелязването на 1 февруари като ден на т.нар. жертви на комунистическия режим. В продължение на близо 30 години десницата и профашистките елементи в България под влияние на външни фактори системно пропагандират фалшива интерпретация на съвременната ни история, и по-точно - на историята на Втората световна война и заключителния етап от нея (1944-1945), се посочва в декларацията, изпратена до президентството, правителството и Народното събрание. БАС настоява парламентът незабавно да отмени позорния Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Всъщност, бившият депутат от БСП Стоян Мирчев е един от тези социалисти, които атакуваха президента. "Мога да кажа само едно на човека с букета - лицемер си ти, лицемер и то голям", написа Мирчев във Фейсбук.

Припомняме, че съвсем наскоро във в. "Дума" имаше големи промени. Най-запомняща се беше реакцията на Велислава Дърева, която се раздели с вестника. От "Дума" обаче не се съгласиха, че някой е бил уволняван.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес