Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веселин Маринов: Вече няма мъже като Цветан Цветанов

31 май 2019, 17:55 часа • 17955 прочитания

"Вече няма такива хора, няма такива мъже, джентълмени и коректни." Това са само някои от добрите думи, с които естрадният певец Веселин Маринов описва своя приятел Цветан Цветанов.

В емоционално интервю за Дарик радио, Маринов говори с тъга за решението на Бойко Борисов да понижи дясната си ръка от заместник-председател на ГЕРБ в редови член и да отнеме всички негови отговорности в партията след скандала с апартаментите.

Интервюто с певеца, за когото се знае, че е много близък приятел на Цветанов, е направено ден преди Борисов да обяви, че не иска вече и Веселин Маринов да пее на концертите на ГЕРБ.

„Знам, че той вече не е това, което беше довчера. Дойде като гръм от ясно небе за мен и за всички мои близки.“, споделя Маринов.

Той разказа, че последните му срещи с Цветанов са били по време на няколко концерта от предизборната кампания на ГЕРБ. По думите му бившият заместник на Борисов не е казал и дума за решението, което предстои.

„За мен специално дойде като гръм от ясно небе. Дори за момент спрях автомобила и изпаднах в някакви размисли.“, повтаря естрадната звезда.

Попитан какво си помислил в първия момент, певецът отговаря: „Ами, колко мръсно нещо е политиката. Едва ли има нещо на този свят, което по-некоректно от политиката.“

Разговорът продължава с въпроса как всичко това ще се отрази на Цветанов като човек.

„Той се научи от живота и на удари, на некоректност. Той се научи на много работа. Той има зад гърба си много хора в цялата страна, които знаят колко работи и колко е честен човек. Знам, че за него ще бъде много тежък удар.

Това е удар по достойнството му, по неговия морал. И ще го изживее вътрешно трудно. Няма да го покаже пред обществото и пред другите му близки хора, защото е уникален и силен човек.

Бих искал да ми вдигне телефона, но не ми го вдига. И го разбирам. За да му кажа да изчезне няколко дни, да се успокои със семейството си, защото няма по-важно от това.“, споделя Маринов.

Певецът се връща към своите първи спомени за Цветанов. Разказва как са се запознали преди години. Трябвало да вземе разрешително от общината за негов концерт в зала 1 на НДК от зам.-кмета по сигурността.

Оказало се, че човекът в кабинета, не само че бил самият Цветан Цветанов, но и същият, с когото тичали всяка сутрин и се разминавали в парка без да се познават. Вече обаче не тичали заедно", признава Маринов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес