Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вероятно вторият партньор на партията на Христо Иванов ще е ДЕОС

08 февруари 2017, 09:30 часа • 3239 прочитания

"Да, България" си поставя много конкретни цели. Ние виждаме съвършено конкретна реакция от страна на лобитата, които продължават корупционния плен на българските институции. Става дума за едно активно мероприятие, абсолютно класическо.

Това коментира председателят на "Да, България" Христо Иванов по отношение на жалбите срещу регистрацията на формацията за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

По думите му цялото възникване на "Да, България" бе съпроводено от всякакви атаки. Бареков се опита да заглуши всяка наша стъпка. Тук не става дума за изолиран инцидент. Ние очакваме сътрудничество от нашите приятели от "Нова република" в парламента. Ние не гледаме на отношенията си в някакъв конфронтационен режим. Нашите противници са ясни и това са мафиотските интереси в България, коментира Христо Иванов в ефира на БНТ.

Ние нямаме никакво съмнение, че жалбите на горна инстанция ще бъдат изхвърлени. Но докато нормалното администриране на тези жалби тече, ние няма да успеем в рамките на 48 часа да се регистрираме и да се явим самостоятелно на избори, стана ясно от думите на Иванов.

Той съобщи, че над 20 000 подписа са събрани за един ден и повечето от тях са подписи, събрани извън София. Над 30 града български граждани съвсем спонтанно започнаха да ни подкрепят. "Да, България" доказа, че е станала национална партия за един ден, каза Иванов. Имаме вариант за явяване в коалиция със "Зелените" и ДЕОС. Ние сме благодарни на тези две партии за подадената ръка, коментира още той.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че "Да, България" е събрала, но и многократно е надхвърлила необходимите ѝ подписи за регистрация като коалиция със "Зелените" на предстоящите избори.

"Днес поставихме рекорд по гражданска активност в политическата история на България. За по-малко от 16 часа ни подкрепиха над 11 000 български граждани. Подписките и желаещи да се подпишат продължават да идват в офиса. Доброволците ни ще въвеждат цяла нощ, но таблицата на ЦИК няма да побере всички подписали, защото има само 9999 реда. Благодарим! Заедно успяваме! Чакаме 26-и март все по-уверени.", написаха от партията във Facebook страницата си.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес