Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венцислав Димитров, ДКК: Категорично са източвани близо 800 хил. лв. от офшорка

05 септември 2022, 04:00 часа • 2098 прочитания

"Категорично са източвани близо 800 хил. лв. от офшорка."

Това заяви изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров пред NOVA по повод скандалите в „Кинтекс“.

Венцислав Димитров уточни, че като изпълнителен директор на ДКК отговаря за 16 предприятия и проблеми има в дъщерните дружества, включително в „Кинтекс“. Той е категоричен, че оръжейният бизнес е бизнес, който се нуждае от тишина и не е добре да има скандали, както се случва през последните седмици.

По думите му се забелязва обезпокоителна тенденция. Констатираните нарушения са, че предходното управление на дружеството е било уведомено, че има прекратен договор с дружество, което е офшорка и то не е изпълнявало никакви ефективни услуги. Димитров е категоричен, че са източени близо 800 хил. лв., защото за да бъде извършено плащане, първо, задължително трябва да има фактури, както и извършени реални услуги. Нито една от възложените услуги, твърди шефът на ДКК, не са извършени нищо. Средствата са отишли във фиктивни агентски договори, които се ползват от контрагенти на място, заяви той.

Според Димитров плащането се е случило между смяната на бившия и на настоящия министър на икономиката.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес