Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вежди Рашидов осигури сутрешния кворум за работата на парламента, който беше на косъм

30 октомври 2020, 09:48 часа • 2841 прочитания

С кворум на ръба започна днешното пленарно заседание на депутатите. За пореден път точно 121 народни представители се регистрират в пленарната зала, което е предвиденият минимум за начало на работата на законодателния орган.

Опитът парламентът да заработи за малко да се окаже неуспешен, след като стана ясно, че само един народен представител не достига, за да има кворум, когато в залата влезе депутатът от ГЕРБ и шеф на Комисията за култура и медии Вежди Рашидов, чиято регистрация се оказа решаваща, предаде БГНЕС.

Имаме кворум, за жалост на опозицията“, обяви шеговито председателят Цвета Караянчева, която подкани депутатите от БСП и ДПС, които не участват в сутрешната регистрация, да влязат в залата.

Минути по-късно опозицията зае местата си в лявата част на пленарната зала. В днешната програма на парламента са залегнали промени в Закона за публичните предприятия и в Закона за мерките по време на извънредното положение, с които се увеличава срока за валидност на документите за самоличност.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес