Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вежди Рашидов: Николай Денков е добър човек, но не бива да е плакат

17 декември 2022, 11:37 часа • 2679 прочитания

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов коментира, че след гласуването на първия мандат остава малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат и се отива към избори, което, по думите му, не е добре за българската държава.

По бТВ Рашидов коментира, че с омраза и отмъщение народ не се управлява. Отговорността върху съдбата на всеки български гражданин е голяма и не всеки може да я носи, добави той.

Според Рашидов кандидатът за министър-председател, издигнат от „Продължаваме Промяната“, акад. Николай Денков няма да получи необходимата подкрепа в парламента.

Николай Денков е един добър човек, добър специалист. Един сам за себе си много полезен човек, но не бива да е плакат, посочи Рашидов.

„Всички, които искат да се качат на влакчето, ползват паравана на Денков“, каза още Рашидов. Той коментира, че доброто име на човека е локомотивът, който обаче влачи вагони отзад. Дали те са пътнически, товарни, със сярна киселина, с боклук или със скрап – това е друг проблем. Управлението на една държава не е само едно добро име - той е плакатът, зад който искат да прилепят много други неща. Зад това стоят програми, идеологии, зад това стоят отговорности, добави Рашидов.

Той коментира и предстоящата си визита в Турция и посочи, че ще се срещне с президента Реджеп Ердоган, с външния министър Мевлют Чавушоглу и с председателя на турското Велико национално събрание Мустафа Шентоп. Рашидов обясни, че една от темите, която ще обсъди с тях, е бежанският натиск по границите. Според председателя на парламента България има една от най-устойчивите външни граници на Европа.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес