Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАС потвърди отказа на ЦИК да регистрира Али Юзеиров

23 август 2011, 19:17 часа • 5397 прочитания

Върховният административен съд потвърди отказа на ЦИК да регистрира за президентските избори Атанас Йорданов /Али Юзеиров/.

Атанас Йорданов и Хюсейнов подадоха заявление за регистрация на инициативен комитет от 28 лица. ЦИК обаче установи несъответствие в имената на двама от подписалите се. Представен е бил нов протокол. Така документите стават общо два и в тях фигурират общо 28 човека. Централната избирателна комисия е приела, че представените два протокола не могат да се приемат за единен документ. Така ЦИК счита, че към заявлението за регистрация не е представено решение за създаване на инициативен комитет, подписано от не по-малко от 21 избиратели.

Съдът приема, че не е представено решение за създаване на инициативен комитет, подписано от всички лица, подали заявление за регистрация. Вземането на такова решение "на части" от ограничен брой учредители от заявените 28 лица не удостоверяват вземането на решение едновременно от всички учредители, пише в мотивите си Върховният съд, чието решение е окончателно. БТА

Редактор: Лили Георгиева

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес