Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варненското БСП с нов-стар лидер

10 октомври 2014, 13:46 часа • 20112 прочитания

Борислав Гуцанов е новият-стар шеф на варненската организация на БСП. До това положение се стигна, след като досегашният шеф доц. Лидия Петкова подаде оставка на заседание на Градския съвет на партията.

„Не го приемайте като абдикация, аз съм убеден социалист, член на БСП от години и оставам да работя. Ще продължаваме да сме заедно, но трябва да предприемем мерки, за да не изгубим и това, което имаме“, каза доц. Петкова пред колегите си. По думите й една от причините за тежката загуба на БСП на изминалите избори е, че партията си е позволила да има отделни групи и „битки“ вътре в БСП заради преференциалния вот.

"Сега ни трябва пълна консолидация и смятам, че човекът, който може да стегне редиците и има опита да направи това е Борислав Гуцанов, доказал го е. Предлагам той да поеме поста на градски председател“, обяви досегашният председател.

Предложението й получи подкрепата на членовете на Градския съвет чрез явно гласуване, с което функциите на председател на Градски съвет на БСП – Варна поема Борислав Гуцанов.

Това е втора оставка в редиците на БСП след изборите на 5 октомври. По-рано тази седмица стана ясно, че поста си напуска и областният лидер на БСП в Пиринско Юлиян Гошев.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес