Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валери Симеонов: Започва яко събаряне на бараки в Слънчев бряг

12 май 2017, 09:30 часа • 7925 прочитания

Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Засега говорим за плажната ивица, която е държавна. Това заяви вицепремиерът по демографската политика и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов.

Призовавам общинската администрацията да си свърши работата. Тези обекти реално съсипват работата на големите хотели и ресторанти и превръщат Слънчев бряг в едно уродливо явление, категоричен бе Симеонов по темата с преместваемите обекти по плажовете на Черноморието.

Бургас е един от най-престъпните градове в България. По Черноморието има паралелна държава, създадена от мафията. Бих препоръчал една нова нормативна уредба за отдаването на концесиите по морето, каза Симеонов в ефира на БНТ.

Ще видим какво ще направят новите собственици на плажа Слънчев бряг - Север, където имам информация, че пак новите собственици са от някакви групировки. Пак ви казвам, другата седмица в Слънчев бряг ще има шоу, така че заповядайте, прикани вицепремиерът.

Трябва да има места за къмпингуване, но те трябва да бъдат на точно определени и регламентирани парцели, завърши той темата с проблемите по морето.

Изпълнението на предизборните обещания

По отношението на пенсиите вече сме на вариант да постигнем това, което е възможно - ръст от 22% в началото на мандата. Предстои обсъждането и на ревизията на инвалидните пенсии. Тук няма да станат много бързо нещата. Това може да стане със съответни проверки с ТЕЛК-ове. Дори ако трябва, здравни специалисти от чужбина, които да направят проверките, коментира Валери Симеонов.

Той обяви, че днес ще бъде издадена заповед от министър-председателя за назначаването на заместник-министрите, които са от квотата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

Мажоритарният вот

Този вариант на текста, предложен от телевизионна чалга група, няма по никакъв начин да бъде подкрепен от Обединени патриоти, категоричен е Симеонов. Абсолютно мнозинство в два тура просто е една глупост на тези хора. Мажоритарен вот води до бетонирането на най-големите партии и абсолютна непредставителност, заяви още вицепремиерът. Някаква смесена форма с мажоритарен елемент - да, но не и този вариант. Никаква драма няма в това, че ще сме на различни позиции с ГЕРБ.

Actualno.com припомня, че на 10.05.2017 г. от ГЕРБ внесоха в Народно събрание законопроекта за промяна на избирателната система, който съдържа условията на провелия се миналата година с президентските избори референдум: мажоритарен вот, намаляване на партийната субсидия на 1 лев и задължително гласуване. В същия ден Слави Трифонов прекрати и протестите си пред парламента с аргумента, че депутатите вече са започнали работа по точките от референдума, което е първата стъпка към признаването на волята на 2 млн. и половина български граждани.

Демографската криза

На първо място ограничаване на младежката емиграция, насърчаване на раждаемостта сред отговорните родители и облекчаването на режима за връщане на българи от бившите държави от Съветския съюз - тези стратегически цели за справяне на демографската криза начерта Валери Симеонов.

Младежката емиграция може да бъде ограничена чрез държавна стипендия за обучение не само в България, но и в чужбина с ангажимент за връщане и започване на работа тук. Освен това - издаване на безлихвени кредити. Симеонов обясни, че е наясно и с темата за безотговорните родители, където също има план.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес