Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валери Симеонов: Българинът трябва да се събуди най-вече от късогледството

01 ноември 2017, 18:11 часа • 5139 прочитания

Българинът трябва да се събуди най-вече от късогледството, от това да гледа само в ежедневието си и да се опита да разбере, че хубава или лоша, това е единствената родина, която имаме.

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по повод 1 ноември – Ден на народните будители, цитиран от агенция "Фокус".

Според него съвременните измерения на будителството са само и единствено службата на народа, службата на интересите на родината. „Като нейните измерения съответно са насочени към преодоляването на нихилизма, връщането към традиционната ценностна система на българите. Връщането към тези чисти изворни чувства, които определят поведението на всеки един родолюбец и справянето с негативните процеси, които за съжаление, имат развитие тук през последните 27 години“, обясни Симеонов.

Той подчерта, че трябва да защитават свободата и суверенитета на страната, както и преди са го правили. „Трябва да определяме хората или политиците, дори и политическите сили, които работят за собствен интерес. Фактически по никакъв начин не служат на общото благо и да не им се дава никакъв аванс на доверие“, заяви вицепремиерът.

Той пожела на хората да се гордеят, че са българи, да изживеят пълноценно този празник и всеки божи ден да се опитват нещо да направят не само за себе си и за семействата си, но и за държавата.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес