Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В първия работен ден депутатите ще се ангажират с председателство на ЕС

20 април 2017, 07:14 часа • 1193 прочитания

Първият редовен работен ден на новите депутати в 44-тото Народно събрание ще бъде посветен на изслушване на министър от служебния кабинет.

На 20 април народните представители от новия парламент ще изслушат Деница Златева. Вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС – 2018 ще бъде разпитана как се подготвяме за високата чест и докъде сме стигнали. Вносители на точката от дневния ред са представители от всички парламентарни групи в НС: Цветан Цветанов, Данаил Кирилов, Драгомир Стойнев, Кристиан Вигенин, Валери Симеонов, Хамид Хамид, Симеон Симеонов и Гергана Стефанова.

Едно от основните предизвикателства пред бъдещото управление ще бъде успешното провеждане на българското председателство на ЕС, което ще започне на 1 януари 2018 г.

За петък, 21 април, първа точка в дневния ред на депутатите е ново изслушване, предаде БГНЕС. Този път вносител е Корнелия Нинова от ПГ на левицата и група народни представители. За тогава се очаква изслушване на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, на министъра на околната среда Ирина Костова и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов относно предприетите мерки за гарантиране здравето на населението във връзка със завишените количества уран в питейната вода в Хасково и Първомай.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес