Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В ДПС си искат Ахмед Доган за лидер на партията

12 март 2016, 19:47 часа • 2561 прочитания

Четири областни организации на ДПС не са номинирали кандидати за председател на партията, тъй като делегатите им са се обединили зад общото становище, че Ахмед Доган е и остава лидер на ДПС.

Това стана ясно след проведените областни конференции във Видин, Велико Търново, Перник и Монтана, съобщи пресцентъра на партията.

"Почетният председател на партията олицетворява единството на ДПС", гласят становищата на областните конференции, проведени във Велико Търново и Видин.

Въпросът с оперативното управление на ДПС ще бъде решен на предстоящата Национална конференция на партията, която ще се проведе на 24 април.

"Делегатите на националната конференция получиха мандат да участват активно в работата на висшия партиен форум, на който да се затвърди ролята и мястото на Движението за права и свободи, като водещата либерална, национално отговорна партия на страната, единна зад лидера си д-р Ахмед Доган", гласи съобщението от пресцентъра на партията.

Досегашните областни председатели на ДПС във Велико Търново – Гюнай Далаоолу, Монтана Емил Тодоров и Боряна Методиева в Перник са запазили партийната си позиция. Във Видин за областен председател е бил избран Петър Тодоров.

Припомняме, в момента ДПС временно се ръководи от триумвират в лицето на Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.

До избора на тримата се стигна след отстраняването на Лютви Местан. В края на миналата година решението бе взето на заседание на Националния съвет на партията, провело се в имението на Доган в "Бояна".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес