Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тренчев намекна за политически характер на готвения от КНСБ протест

14 ноември 2013, 09:47 часа • 20675 прочитания

Не подкрепяме националния митинг на КНСБ, защото ръководството им се е срещало с партийни лидери. Това заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев.

От думите на Тренчев излиза, че готвеният от КНСБ митинг на 20 ноември има политически характер. Вчера това заяви и икономическият и енергиен министър Драгомир Стойнев, който визираше конкретно ситуацията в „Мини Марица Изток”.

На въпрос дали има напрежение в „Мини Марица-изток”, Тренчев отговори положително, тъй като макар че хората там взимат заплати авансово, стои притеснението, че в един момент загубите, които се трупат, ще се върнат при тях като бумеранг.

 „Не вярваме на политическите сили, които се боричкат. Не искаме в тази каша да се намесим така, че да обслужим чужди интереси”, каза Тренчев, като призова да се прави разлика между синдикатите, които си имат „собствена физиономия”.

Константин Тренчев описа „огнена ситуация” в страната, в която се гасят „малки пожарчета” с по милион и нещо. Когато започнат големите обаче, нямало да има вода за потушаване, тъй като приходите са много малко, смята той.

По думите му най-големият пожар е в енергетиката, където се краде от мините до ЕРП-тата, а той вероятно ще достигне до своя пик след Нова година.

Утре КТ Подкрепа събира структурите си на събрание, като покана да присъстват е отправена и към „Ранобудните студенти” и „Протестна мрежа”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес