Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тренчев: Безобразният корпоративен и купен вот е причина да не влезе РБ в парламента

06 април 2017, 09:18 часа • 2188 прочитания

Важни са каузите. Ние трябва да се върнем към порвоизточника на това защо човек влиза в политиката. Безобразният корпоративен и купен вот е причина да не влезе Реформаторският блок (РБ) в парламента. Освен това голяма помия се изля върху Реформаторския блок.

Това заяви Антони Тренчев от партия "Движение България на гражданите" (ДБГ). По думите му ГЕРБ са се заиграли в предизборната си кампания с популистки тези. Според Тренчев Бойко Борисов не е особено силен в поемането на политическа отговорност.

И Димитър Делчев от ДБГ посочи, че е влязъл в политиката заради кауза. При нас е една комбинация от млади хора. ​Ние сме много различни. При Радан Кънев има желанието за власт, за позиция, при нас това отсъства. Когато човек влиза в политиката заради кауза, само тогава може да е полезен, смята Делчев. Ако десницата беше обединена, то тя със сигурност щеще да предизвика не 300 000, а много повече избиратели. Всъщност проблемът беше егото, проблемът беше липсата на доверие. Ние трябва да изградим нова платформа за единодействие на десницата, уточни той.

По думите му трябва да имаме доверие, кауза и еднакво отношение към задаващото се правителство. Ние от "Движение България на гражданите" трябва да бъдем опозиция на управлението, категоричен е Делчев.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес