Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Това е последен шанс да съхраним демокрацията": ГЕРБ се регистрира за изборите (ВИДЕО)

11 септември 2024, 11:09 часа • 402 прочитания

ГЕРБ се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предсрочните парламентарни избори.

Партията на Бойко Борисов беше официално регистрирана от зам.-председателя ѝ Томислав Дончев, Георг Георгиев и председателят на СДС Румен Христов.

"От кампанията зависи дали ще продължим по същия начин или ще подходим по различен начин след изборите. Това е последният шанс да съхраним демокрацията. При неуспех за съставяне на кабинет ще се постави под въпрос функционирането на демокрацията", заяви Дончев след регистрацията. Още: Борисов каза кои са естествените партньори на ГЕРБ след изборите

"Докато партиите се занимават с вътрешни вражди те не могат да работят за хората. Трябва да върнем политиката там където и е мястото", подчерта Дончев. По думите му последните 4 години са се превърнали в Perpetuum mobile на политическия скандал. Според него от това не е произлязло нищо освен разпад на политическата система.

Георг Георгиев заяви, че времето, в което държавата можеше да се управлява с експерименти, е свършило. Още: Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

Кампанията на ГЕРБ ще бъде фокусирана върху проблемите на хората - като безводието и проблемите с инфраструктурата. ГЕРБ ще се фокусират и върху международното позициониране на България. "Длъжни сме да предложим кадрово - морално и професионално правителство", заяви Георг Георгиев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес