Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов за Кирил Петков: Казал е, че с кодовете за машините БСП ще си вдигне резултата

30 ноември 2022, 07:46 часа • 8883 прочитания

"Ще има избори през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ", това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" относно съставянето на правителство.

"Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. "Продължаваме промяната" контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание", каза той пред БНТ.

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4%.

Припомняме, че депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс.

"Тези глупости за флашки и машини имат за цел да отклонят вниманието от реалния дебат. Защо се връща хартията? За да може хартиената мафия, хората, които са си купували гласовете с години, да могат да си върнат статуквото", отговори депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Кодът беше достъпен до всички партии. ЦИК беше определил ден за всяка партия, в който тя можеше да отиде и да го прегледа. Няма как да манипулираш кода. Това са хиляди страници ход, означава да се мине през всяка една машина", така Сабрутев коментира скандала около кода за машините.

Депутатът от ПП заяви, че целта на т. нар. "хартиена коалиция" е да манипулира изборите.

ОЩЕ: Това е поведение на един мъртъв политик

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес