Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ДПС са по-умни от ПП-ДБ и ги използват брутално

04 октомври 2023, 18:20 часа • 1914 прочитания

„Правителството е вредно от начина, по-който се създаде. Това, което прави с тези 45 000 семейства е престъпление. Престъпление е, че вместо парите да отидат в този сектор ще бъдат откраднати. Престъпление е, че не са говорили с тях. Престъпление е, че не мислят за тях, а ги хвърлят на произвола на съдбата и ги лъжат. Престъпление е да унищожат енергийната независимост на страната“. Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"ГЕРБ и ДПС са по-умни от ПП-ДБ и ги използват брутално. Отнасят шамарите ПП-ДБ. Рано или късно няма да са им необходими", добави той.

Още: БСП ще каже утре какво ще прави по темата с вота на недоверие (ВИДЕО)

След Нова година цената на тока ще се развърже и стане три пъти по-скъпа. С горивата ще стане забавно, каза Йорданов. "Вчера бяхме на обсъждането на споразумението между протестиращите и управляващите. Още вчера беше ясно, че протестиращите няма да освободят АМ „Тракия“. Подписите на Борисов, Петков стоят, а на хората от магистралата няма подписи. Властта вчера не допусна журналисти. Отказаха нашето искане и да се излъчва онлайн. Вътре половината от протестиращите казаха, че няма да се подпишат и, че няма общо с техните искания. Ние отиваме и няма да вдигнем блокадите от магистралите. След което излезе премиерът Денков и каза – „Ние се разбрахме, блокадите се вдигат“", заяви той.

"КНСБ някъде на третата или четвъртата почивка дадена от Делян Пеевски омекнаха. В кулоарите се носеха слухове, че имат да взимат някакви пари от държавата и няма да ги получат, ако продължат по същия начин. Те са предатели към техните хора", подчерта Йорданов.

ИТН твърди: "Икономическа полиция" привиква миньори (ВИДЕО)

Той подчерта, че протестиращите искат изтегляне на териториалните планове, защото 45 000 души ще останат без работа. „В Стара Загора и в региона почти всички под някаква форма работят с „Мини Марица Изток“. От тези 1,7 млрд. евро вместо да отидат за очистване на производството, за преминаване на други мощности, те отиват в приятелски фирми за правене на фотоволтаици, ветрогенератори, в които има работни места по-малко отколкото има в едно чейндж бюро“, добави Йорданов.

"Пеевски управлява държавата. Вчера тези, които бяха в залата около 100 човека видяха как Делян Пеевски нарежда на Денков, на енергийния министър, на коалиционните си партньори от ПП-ДБ, на Кирил Петков и Асен Василев какво може и какво не може, какво да направят и какво да не направят", коментира той. Йорданов подчерта, че днес Германия отваря въгледобивната си промишленост.

ИТН: Отлагането на бюджета е безсмислено, Василев не може да се оправи (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес