Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тончо Краевски: Отношенията между ПП и ДБ не са толкова топли, колкото изглеждат

13 януари 2023, 16:15 часа • 1933 прочитания

"Има значение коя партия ще получи третия мандат, защото има значение на кого ще се прехвърли горещия картоф и отговорността за това, че правителство няма да бъде съставено. Но няма значение с оглед на шанса за съставяне. Шансът е напълно изключен".

Това каза пред БНР политологът Тончо Краевски.

По думите му всяка една от политическите сили - без "Възраждане" и ДПС, не е напълно кохерентна по въпроса и има разделение дали да се направи компромис и да се влезе в правителство с ограничен хоризонт, или да се върви директно на избори.

ОЩЕ: Неофициално: Ето кой ще получи третия мандат от Радев

"Най-интересният въпрос е дали ще успеят да вземат този завой, защото са се окопали в реториката си и са се откъснали от реалността. Сдвояването с реалността ще бъде болезнена и някой ще трябва да плати цената за това примирение".

Политологът посочи още, че отношенията между ПП и ДБ не са толкова топли, колкото изглеждат, защото двете партии са идеологически от една страна, но са в конкурентен режим.

"Това, което в политиката движи и оформя полюсите, е противопоставянето. Водещото в идеологията е формалното - срещу кого, а не за какво".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес