Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Биков: За нас е по-добре да остане служебното правителство

06 август 2021, 22:20 часа • 8626 прочитания

По-добре за нас е да остане служебното правителство, защото така ще има избори 2 в 1 наесен. Това заяви в "Панорама" по БНТ заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Тома Биков.

Тепърва ще видим какви ще са резултатите на служебното правителство, защото досега имаше само красиви думи. То ще носи отговорност за деорганизацията на здравеопазването, провалената ваксинация, тоталното разчистване на ръководствата на най-добрите болници в България, за разпускането на националния оперативен щаб, каза още Биков. Ако това правителство не бъде избрано и идем на нови предсрочни парламентарни избори, това означава да нямаме бюджет за 2022 г., да нямаме парламент в здравната криза, да няма кой да приеме един закон, обясни Биков. Нека се съберат да си изберат правителство, да направим бюджет 2022 г., за да избутаме зимата, пък напролет пак може да идем на избори, призова депутатът от ГЕРБ.

В рамките на разговора депутатът от ГЕРБ се заяде с икономическия министър Кирил Петков, че служебното правителство иска да реформира структури, които са работещи, визирайки ББР. Резултатът от действията на г-н Петков ще бъдат видими след 6-7 месеца. Сега това правителство на практика управлява процеси, които са започнали преди година, каза Биков. "Основен опонент за нас са хаосът и безотговорността, чиито патрон е Румен Радев", добави зам.-шефът на групата на ГЕРБ и добави, че предстои всички да платим цената за удоволствието, че той ни е президент. Цената ще бъде много висока за българските граждани, защото предстоят огромни предизикателства. Хвърлени сме в абсолютна неизвестност, заяви Биков.

"Слави е предвидим, това, което прави днес, го е правил 30 години. Нашият опонент са хаосът и безотговорността, техен патрон е Румен Радев, нашият опонент е Румен Радев", коментира Тома Биков от ГЕРБ в "Панорама".

По думите му всички депутати от ГЕРБ ще бъдат в залата и ще гласуват "против" предложеното правителство от "Има такъв народ". "Ако това правителство не бъде избрано, ако отидем на нови избори, това означава да нямаме бюджет за 2022, да влезем без парламент в здравната, икономическата и здравната кризи. Тепърва ще видим резултатите на служебния кабинет, ще носи отговорност за провалената ваксинация, за разчистването на ръководството на най-добрата болница "Пирогов" с изгонването на Балтов", заяви Тома Биков. Той поясни, че в момента по-брутален лобизъм за определени частни болници не е виждал.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес