Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Биков и Ясен Атанасов ще съветват вицепремиера Бъчварова

19 януари 2015, 12:14 часа • 24228 прочитания

Журналистът съучредител на "Движение България на гражданите" Тома Биков и съоснователят на "Протестна мрежа" Ясен Атанасов стават съветници на вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова. Информацията съобщи самата тя по време на представянето на екипа и приоритетите си.

Биков ще отговаря за въпросите по публични политики и за темите, свързани с борбата с корупцията в администрацията. Атанасов ще съветва Бъчварова по въпросите на културата и образованието, информира БГНЕС.

Васил Величков е съветник въпросите на електронно управление. Той съветваше и служебния вицепремиер от кабинета "Близнашки" Илияна Цанова. Освен това Величков бе изслушван на заседания на Висшия съдебен съвет, относно случайното разпределение на делата. Калина Константинова е съветник по административната реформа, а Христина Иванова - по комуникации и медии.

Искаме администрацията да стане модерна и да бъде насочена към гражданите и бизнеса. Това каза на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Бъчварова, предаде агенция "Фокус".

"Докато населението намалява, администрацията нараства - това е резултат от поредица от фактори, не само демографски. 63% от административните услуги, са такива при които гражданите са посредници между администрациите", заяви Бъчварова.

Предстои да се направи пълен одит на административните услуги и регистри. "Целта е администрациите да улеснят гражданите като комуникират по-добре по между си. Приоритетно ще бъдат въведени електронни услуги, чиито краен ползвател ще са гражданите и бизнеса", посочи още вицепремиерът. Тя добави и друг важен приоритет е въвеждане на оценка на въздействието за по-добри закони.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес