Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Биков: Голямата цел не е правителството да мине, а да осъществи програмата си

12 декември 2022, 19:57 часа • 2283 прочитания

"Ако този кабинет бъде осъществен, той ще бъде осъществен с мандата на ГЕРБ-СДС. И ГЕРБ-СДС ще стои зад него, като го подкрепя и като има свои предложения и се опита да приложи своята антикризисна програма и своята програма за управление, която ние представихме още по време на предизборната кампания" , това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

"Неслучайно, заедно с проф. Габровски и днес, и в понеделник са председателят на парламентарната група и заместник-председателят на партията, което означава, че и партията и парламентарната група стоят зад това правителство. Стоим с гордо вдигната глава, защото за нас това е единствената реална възможност за изход от политическата криза. Нашия ангажимент, който поехме към обществото в рамките на предизборната кампания, сме го изпълнили. Проф. Габровски предложи министрите в кабинета", добави Биков.

Според него целта е министрите да влязат и веднага за заработят, а не да губят време и да се учат тепърва. "Голямата цел не е правителството да мине, а то да осъществи програмата си. Габровски и и министрите му са с ясна проевропейска ориентация. Аз не съм съгласен със сравнението с правителството на Орешарски, защото неговото беше коалиция. А това очевидно не е коалиция", поясни Биков. Единственото условие към този проектокабинет било той да преведе България през този сложен момент.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес