Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези, които искат импийчмънт, искат да унищожат вярата в институцията

26 април 2014, 09:15 часа • 12370 прочитания

"Политическият анализ не е вяра. Разбирам някои от обвиненията, когато са подкрепени от факти. В крайна сметка Плевнелиев е президент на страната и трябва да се внимава какво се говори за него. Аз искам да виждам един държавен глава, който си държи на думата", заяви политологът Антон Тодоров пред Нова телевизия.

„Кръгът от хора, които искат импийчмънт на президента са тези, които искат да унищожат вярата на хората в институциите. Поздравявам и подкрепям Плевнелиев, че не отговаря на разни нападки", заяви актьорът Христо Мутафчиев в предаването „На свело с Люба Кулезич".

„България никога не е излизала от кризата и на хората им е писнало. Те искат да си изградят устойчиви модели. Президентът не е прекрасен, но не е и този сатана, който го изкарват. Политиката е система за вземане на решения. Институциите са от ключово значение. Това са реални хора с реални възможности да вземат решения. Българите трябва да разберат защо живеят зле", отбеляза Тодоров.

„Престанете да се занимавате с глупости. Когато махаш някой мисли преди това кой ще сложиш. Институцията „президент на България" няма никакво значение на този етап докато не дойде някой, който сяда на президентското място и заявява, че е най-велик", ядосано заяви Мутафчиев.

„Говоренето на "Атака" за импийчмънт на президента е демонстрация на тяхната истинска същност. Президентът е най-недосегаемият в тази държава, затова аз ще го критикувам публично", каза Тодоров.

„На мен пък президентът ми харесва. Рейтингът му е нисък защото хора като г-н Тодоров го съсипват. Всеки човек трябва да отговаря според поста, на който е. Но не трябва да му се налага да влиза в обяснителен режим", заяви Мутафчиев в ефира на Нова телевизия.

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес