Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Те вече не са от ДПС, няма значение какво искат": Пеевски след искането за заличаването му от партията (ВИДЕО)

25 септември 2024, 13:13 часа • 493 прочитания

"Няма никакво значение какво внасят тези отцепници, те вече не са от ДПС след като са в листи на друга партия. Това лице и хората около него не са от ДПС", каза един от председателите на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента във връзка с искането на хората около Ахмед Доган и Джевдет Чакъров за отписването му като председател на база решение на ЦОБ. 

Защо не се изправя срещу Доган?

На въпрос защо не е влязъл в пряк двубой с Ахмед Доган, който се кандидатира за депутат от Кърджали, Пеевски отговори: "Ясно показах в кои райони ще бъда. Регистрирах си първи листите. Ако някой е имал смелостта, е трябвало да дойде в моите райони. Както знаем, тези лица нямат смелост, винраги са се крили зад гърба ми. Те са просто уплашени и го видяхте", добави още Пеевски. ОЩЕ: ДПС - Доган поиска съдът да заличи Пеевски като председател на партията

Ще влезе ли ДПС на Пеевски в парламента?

Пеевски коментира и прогнрозата на Кирил Петков, че ДПС на Делян Пеевски няма да влезе в следващия парламент

"Допускам, че "Партията на пуделите" (бел. ред. така Пеевски нарича "Продължаваме промяната") може да не са в следващия парламент също. Затиснати от всички пачки и товари, ще им е трудно да се движат с тези сакове", каза той. 

По думите му ПП-ДБ нямат право да говорят за антикорупциони закони. "Особено те да говорят за антикорупционни закони. Те нямат никакъв интегритет след всички подправени документи в регистъра, всички кражби и продажби, адвокатски и консултатски договори, "Митници". Те нямат право да говорят за антикорупционно законодателство и да се докосват до структури на МВР, прокуратура, антикорупционна агенция, защото се вижда, че те са клиенти на тези организации", заяви Пеевски.

Той разкритикува и прокуратурата, че не си върши работата по тези теми. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес