Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева за избора на главен прокурор: Тепърва ще започнат незаконните арести

28 август 2019, 09:30 часа • 21194 прочитания

Предстоящото излъчване на главен прокурор предвещава бури. Иван Гешев е възпитаник на полицейската школа в България. Издигането на полицаи във висши магистрати до сега е дало само негативни резултати. Тепърва ще започнат незаконни арести и това ще бъде през целия мандат. Това прогнозира политикът Татяна Дончева във връзка с единствената кандидатура за главен прокурор в лицето на Иван Гешев.  

Дончева използва поговорката "Нагоре лази, надолу гази" и допълни, че такива хора, полицаи и военни, имат своите особености и те нямат нищо общо с магистратския манталитет, нито могат да го придобият.

"Това нещо как си го представяте, че по различен начин ще се държи, ако го направите главен прокурор", попита Дончева в интервю за bTV.

Лидерът на "Движение 21" напомни как цялата прокурорска гилдия е била поставена да се подпише под кандидатурата на Гешев: "Мислите ли, че някой ще си ритне трудовата книжка?", попита Татяна Дончева.

Според нея реформата в Прокуратурата е необходима, "но реформата трябва да се прави от позицията на законодателната власт, от позицията на партиите, от президентската институция."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес