Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съмнения за заразения: Лидерът на “Възраждане” заподозря председателя на парламента в опит да осуети протеста

11 януари 2022, 10:50 часа • 11814 прочитания

"1. Как можем да сме сигурни, че Минчев наистина е дал положителна проба? Просто защото го е казал? На вчерашния съвет изглеждаше в цветущо здраве. Един ден преди протеста на 12 януари това е повече от съмнително". Това пита лидерът на партия "Възраждане" Костедин Костадинов в свой статус във Фейсбук. 

От вчера вечерта (10 януари) Костадинов е контактен на председателя на парламента Никола Минчев. Двамата участваха в продължилия 6 часа Консултативен съвет по национална сигурност. Веднага след съвета Минчев се почувствал зле, а тест е дал положителен резултат за COVID-19. Веднага след съвета Минчев се почувствал зле, а тест е дал положителен резултат за COVID-19, се казва в съобщение до медиите. 

Ето какво още пише Костадинов по този въпрос: 

2. Ако все пак е дал, как е станало това? Не съм сигурен, но предполагам, че е ваксиниран. Нали ваксината пази от разболяване?

3. Ако е ваксиниран, значи има зелен сертификат. Нали зеленият сертификат ни пази, защо тогава всички около Минчев трябва да се карантинират?

4. На вчерашния съвет Минчев стоя 6 часа с маска. Нали маските пазят? Защо трябва да ни карантинират?

5. Като се замисля, на съвета май само аз не съм бил ваксиниран. Нали ваксините пазят, защо ще карантинират другите? Айде, за мен ясно, аз съм високо рисков:) Но другите? Нали са предпазени?

Цялата тази ситуация показва абсурда на зеления сертификат. В опита си да избягат от утрешния протест и да спрат мен от участие управляващите нагледно показаха цялото нелепо състояние, в което ни карат да живеем вече почти 2 години. Време е да сложим край на това безумие! Утре имаме изпит по достойнство и демокрация, трябва да го издържим! Прекалено дълго време отделихме на грипа, България има много по-важни проблеми за решаване, заради които създадохме Възраждане преди 7 години! Да приключваме с коронабесието и да се захващаме за сериозна работа!

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес