Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдя и две електронни медии за клевета, предупреди Яне Янев

09 април 2014, 08:08 часа • 11327 прочитания

Лумпен, измекяр и презерватив – това са думите, заради които осъдих лидера на „Атака” Волен Сидеров. Думите на националиста са насочени към Янев и Валери Симеонов и касаят евентуално тяхно появяване пред централата на „Атака”.

Скандалът между двамата избухна докато Яне Янев още беше в парламента, когато Сидеров засегна лидера на РЗС с думи за сексуалната му ориентация. Защо го криеш бе, Яне – кажи си, че си хомосексуалист. Хомосексуализмът те вкарва в една зависимост, която е опасна в политиката, каза Сидеров. Нека доведе Капка и да ми свети с фенер, да види, отвърна Янев.

На въпрос дали Янев ще успее да си вземе парите, които съдът му присъди, той отвърна, че има много възможности. Припомнено беше, че заплатата на Сидеров е запорирана заради друго дело за клевета.

Сидеров беше осъден от Софийски градски съд, 16-ти състав, по гражданско дело № 8837/2013 г, да заплати на Янев сумата от 50 000 лева като обезщетение за разпространени в медиите обидни и клеветнически изрази, заедно със законна лихва, държавна такса от 2000 лева и разноските за адвокатска защита на лидера на РЗС в размер на 2500 лева, общо 54 500 лева.

Съдя и две електронни медии за клевета, каза още Яне Янев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес