Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиленски твърди, че БСП се цели в правителство за цял мандат

27 юли 2022, 08:32 часа • 1456 прочитания

БСП се цели в правителство за цял мандат. Това заяви председателят на парламентарната група на социалистите в парламента Георги Свиленски пред Нова телевизия. 

Той уточни, че няма никакво забавяне на третия мандат, няма никакво задържане за столове и няма нарушаване на Конституцията. Свиленски призова депутатите от ИТН, като видят своите предложения в управленската програма, да не се отклоняват от различни частни интереси, а да се насочат към обществения интерес.

Ако управленската програма на БСП мине в парламента, ще предложат за кандидат-премиер Асен Василев. Програмата ще бъде гласувана в четвъртък, а ако не бъде подкрепена, „червените“ ще върнат празен мандат на президента в петък. БСП не водят разговори с отделни депутати, не оказват натиск и не прилагат средства, за които са обвинявани, обясни Свиленски. 

Георги Свиленски настоя да се върви към бърз избор за председател на КЕВР. Няма противоречие между това, което са поискали ПП за антикорупционното законодателство и това, което са утвърдили БСП като мандатоносител.

„Когато има разписани закони, законодателни срокове, управленска програма, тогава няма значение кои ще са министрите и кои хора ще изпълняват програмата“, отбеляза Свиленски.

Той е на мнение, че има желание на депутатите да не оставят държавата пред нови избори.

В заключение Георги Свиленски заяви, че е оптимист за съставянето на правителство.

Още: Слави е за Гинес - давайте я тая награда

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес