Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиленски: Борисов вкарва интриги, за да отклони вниманието от имунитета си (ВИДЕО)

07 юни 2023, 10:23 часа • 1057 прочитания

Интригите, които се опитва да вкарва Борисов, са единствено да отклонят вниманието ви от искания му имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която съставиха с "Продължаваме промяната". Това каза Георги Свиленски от БСП пред медиите в парламента. Той коментира думите на Деница Сачева от сутринта пред бТВ, че е спряган за ресор в регионалното развитие по време на преговорите с първия мандат.

Свиленски призова Сачева и Борисов да спрат да употребяват БСП като индулгенция. "Призовавам г-н Борисов да спре да лъже. Призовавам да не кара и неговите народни представители да правят същото, когато идват при вас и по медиите. Г-жа Сачева - персонално", каза Свиленски 

Той подчерта, че БСП никога не е говорила за министри и министерства, нито е поставяла въпроса с имената. "Най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за министър. Говоря от името на целия преговорен екип, на цялата парламентарна група", каза още той. 

Свиленски коментира, че обикновено спекулациите с имена се случват преди съставяне на кабинет, а сега това се случва след това. ОЩЕ: Борисов: Ако Нинова не се беше дръпнала, кабинетът щеше да е с първия мандат, а Караджов - министър (ВИДЕО)

Според него исканите имунитети на депутати трябва да се дадат доброволно. Той увери, че ако се стигне до гласуване, БСП ще гласува за сваляне на имунитетите. "Тези измишльотини на Христо Иванов, че 6 месеца ще работи някаква комисия, е пак тяхна индулгенция. Въпросът може да бъде решен за три минути", каза той. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес