Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светослав Малинов зове демократичната общност към единно явяване на изборите с единна листа

18 февруари 2019, 10:00 часа • 2058 прочитания

"Въз основа на тези брутални промени, ние от "Демократична България" ще призовем за единно явяване на евроизборите към демократичната общност в България. Разговори се водят с ДБГ и СДС. Може би желанието да ни разединят ще ни обедини." Това заяви евродепутатът от ЕНП Светолслав Малинов.

По думите му по-опасната промяна в Изборния кодекс е да се взима решение с обикновено мнозинство:

"Това са основания за манипулации и вземане на решения в в полза на управляващите. Много от решенията ще се взимат само от управляващите - това е много опасно. Съчетано е с падането на образователния ценз, което означава, че голяма част от хората ще бъдат очевидно некомпетентни - подставени лица. Това  е съвършено ясна акция срещу правата на българите. ГЕРБ и ДПС се събраха, решиха да вземат тези решения. ДПС постигна всичките си цели през ГЕРБ в момента."

По думите му изказването на Цветан Цветанов, че ако не минат тези промени ще падне правителството е ясно признание, че ДПС крепи кабинета.

"Няма значение какво иска ГЕРБ, важно е ДПС какво иска. Вижда се, че ДПС налага решенията си, а не ГЕРБ", допълни още Малинов в интервю за bTV.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес