Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светльо Витков: Политиката ни е повече говорене, отколкото действие

03 април 2015, 19:07 часа • 6442 прочитания

Борбата започва сега и тези, които са на власт сега ще си изтърпят последствията за постъпките. Правителството е на ГЕРБ, не е реформаторско. Аз не съм видял реализирана реформа. Проблемът на политиката ни е, че е повече медийно говорене, отколкото действия за решаване на проблемите.

Това заяви Светослав Витков от "Глас народен" в предаването "лице в лице" по БТВ. На въпрос дали биха направили българска СИРИЗА с Велизар Енчев, той заяви, че с "песнионери - революционери не става".

"Има живот извън политиката. Нямаме законодателни права, но имаме правото на законодателни инициативи. "Глас народен" гради местните си структури . Внесли сме около 20 законодателни инициативи за последните месеци", добави той.

Венцислав Мицов допълни, че едно от предложенията на пратията - за отпадане на ДДС върху книгите, е стигнало до обсъждане в Министерството на културата.

"Преди 2 месеца внесохме предложение, в което разглеждаме тези 800 000- 1,2 млн. гласове фантоми. Смятаме, че трябва да се преборим с това явление, което трови общественото съзнание и политиката ни от 25 години. След това може да мислим за задължително гласуване. Но трябва да има референдуми, за да се допитат до общественото мнение", добави Мицов.

"Искаме главният прокурор да бъде избиран мажоритарно, като президента. Така няма да е зависим политически и ще усеща подкрепата на всички върху себе си", смята още той.

"Нашите инициативи нямат медийно отражение, но продължаваме да работим и да се готвим за местните избори. Има неща, които не направихме и това са коалициите. Не плащахме на застъпници. Не купувахме гласове. Ние не искахме да влезем на всяка цена в парламента. Трябва да се изчисти предизборния кодекс. Не трябва да се плаща за застъпници", каза Витков. 

"За 4 години показахме, че имаме електорат и работим по нашата политика. Смятаме, че можем да влезем в местната власт, добави той.

Sportline.bg
Sportline.bg Отговорен редактор
Новините днес