Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхил Ангелов провел среща със студенти и преподаватели в университета в Дамаск

20 януари 2014, 19:22 часа • 22202 прочитания

Депутатът от БСП Страхил Ангелов е провел среща със студенти и преподаватели в университета в Дамаск, предаде Фокус.

Народният представител от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов разказа: „Срещата премина нееднозначно. Има много студенти, които не подкрепят правителството, има други, които го подкрепят. Повечето хора, с които се срещнах тук и говорих, независимо дали подкрепят или не властта, като цяло са за спиране на войната. Това е нещо, около което очевидно тук много хора са обединени, включително и такива, които не подкрепят управляващата партия”, заяви Ангелов.

„Предстои да се видя с антиохийски патриарх Йоан Х. В Сирия има над 1,5 милиона православни християни, имат Патриаршия. Патриархът е духовно лице, все пак и аз идвам от страна, където православното християнство е официална религия. За мен е интересно да чуя какво мисли той. Интересно ми е да чуя мнението на патриарха относно ситуацията в Сирия. При повечето срещи, които съм провел, дори не съм се изказвал; винаги, ако съм се изказвал, съм бил по-скоро пестелив, защото ми е по-интересно да слушам”, заяви Ангелов.

„Нямам повече предстоящи срещи. Може би, ако успея утре, ще се срещна с представители на българската общност тук. Тук живеят и не малко българи, има много смесени бракове между сирийци и българи. Има и Културен център на България, но така или иначе, няма да посещавам културния център", каза Ангелов.

"Това, което чувам от България, ме учудва и не желая да ангажирам по никакъв начин българското посолство тук, респективно и културния център”, заяви той.

Ангелов посочи, че е изключително много учуден от реакцията в България. „Без да чуят моето мнение и впечатления за това, което съм видял, виждам, че има хора, които са си позволили да говорят вместо мен. Това не е коректно, и когато се върна имам готовност да разкажа и мога да имам и позиция по този въпрос, независимо дали ще остана председател на Групата за приятелство със Сирия или не, когато бъда избран в друга група за приятелство, ще посетя и друга държава. Обичам, когато човек има мнение, то да бъде изказано, вследствие на нещо, което той е видял и се е докоснал, а не просто така, защото всички го казват”, каза още Страхил Ангелов.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес