Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стойнев: Не ме притесняват действията на Реформаторския блок

31 март 2014, 15:02 часа • 13417 прочитания

Не се притеснявам от действията на Рефроматорския блок. Дори ще се радвам, ако прокуратурата разгледа бързо сигнала. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод внесен от Реформаторския блок сигнал за негови връзки със случая „Карадере”.  

Според Стойнев в момента се разглеждат 33 инвестиционни проекта на стойност 2 милиарда и 200 милиона лева. Карадере също е такова намерение, което трябва да спази българското законодателство, съобщава Нова телевизия.

„Там няма нито машини, нито цимент, нито работници, нито пък държавата ще предлага някакви финансови стимули, нито държавата ще изгражда и инфраструктурата, тоест, те трябва наистина да спазят законодателството и едва тогава, когато го спазят, могат да започнат евентуално някакви инвестиционни дейности, но дотогава, те нищо не могат да направят”, заяви Стойнев.

Реформаторите настояват прокуратурата да провери дали има престъпление от страна на Стойнев „икономическа облага в полза на трета страна” по случая. Освен това десните поискаха и оставката на Стойнев.

Карадере е една от последните местности по Черноморието, която все още не е застроена. Проектът за изграждане на жилищен комплекс и няколко хотела там предизвика недоволството на хиляди хора. В София и други градове на страната се проведоха протести срещу застрояването, в който се включиха над 2000 души.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес