Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стойнев: Идеите на ГЕРБ и ДПС за субсидиите застрашават партиите с изчезване

12 юни 2019, 12:05 часа • 2262 прочитания

До пореден скандал в парламента между БСП и ГЕРБ се превърна обсъждането на партийните субсидии в парламента. 

Червеният депутат Драгомир Стойнев обясни, че БСП е за намаляване на партийната субсидия, но това да не застрашава функционирането на партиите. Предложенията в настоящия им вид щели да доведат до заличаване на партиите.

БСП ще се противопоставят на заличаването на партиите, тъй като това е застрашаване на демокрацията. Управляващите не търсели устойчиво решение. "Ние от БСП ще се противопоставим", изтъкна Стойнев.

Според Стойнев иначе трябвало да се намалят парите за партиите, защото има партии, които не успявали дори да си изхарчат парите.

Левицата също поиска дебат по темата, за да не се застраши политическият живот в страната. Стойнев настоя да се намери най-правилното решение. Според него управляващите подхождали детински.

Тома Биков от ГЕРБ се заяде с левите, които уж се оказали омърсени от надвзетата субсидия, която им дали.

"Хората излязоха и гласуваха", отчете Биков визирайки референдума. По думите на депутата "резултатите от референдума се превърнаха в политически факт", а с предложението си за субсидия от 1 лев от ГЕРБ искат да кажат, че не те раздават субсидиите.

Биков също очаква дебат по темата. Той изрази несъгласие едната част от залата да бъде обвинявана в чорбаджийство. "Никой от ГЕРБ няма желание българската политическа система да се олигархизира", подчерта Тома Биков.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес