Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Янев се коалира със Стефан Софиянски за изборите

29 август 2022, 11:39 часа • 13215 прочитания

“Съюзът на свободните демократи“ подписва предизборно споразумение с партия “Български възход” за общо явяване на парламантарните избори.

Сегашният лидер на ССД Радослав Кацаров и лидера на БВ Стефан Янев са изразили съгласие за политическо сътрудничество за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври:

“Надявам се следващия парламент да излъчи така необходимото на страната ни в този момент редовно правителство. Смятам обаче, коалиция “Български възход” може да даде стабилност на управлението,” коментира председателят на ССД Радослав Кацаров, цитиран от партйния му пресцентър.

Той изрази увереност, че с общи усилия заедно с партньорите, коалицията ще постигне целите си на тези избори.

ССД поема ангажимент структурите и да окажат подкрепа на ПП “Български възход” по време на предизборната кампания. Двете формации обяснява, че ще провеждат политика, базирана на български консерватизъм и възстановяване на доверието в институциите.

Припомняме, че ССД бе основана от Стефан Софиянски, когато самият той напусна СДС преди повече от 20 години. Тогава ССД попадна в парламента през 2005 година в коалиция с БЗНС на Анастасия Мозер и ВМРО.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес