Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Янев алармира за измамници, които опитват да му привлекат кандидати за депутати

04 август 2022, 13:03 часа • 6406 прочитания

Мними представители на "Български възход" на бившия служебен премиер Стефан Янев обикалят страната с цел да търсят партийни кадри за кандидати за депутати. Това стана ясно от отворено писмо на самият Янев в социалните мрежи.

По думите му "определени лица, които се представят за свързани с БП твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи", като притеснителен бил фактът, че "в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови", без да уточнява какво точно има предвид.

Янев окачестви тези действия като "недостойни, нечисти и провокативни" и твърди, че те целели да "дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем". Той уверява още, че като "български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия", пише Янев.

В позицията се казва още, че с негова вътрешна заповед 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната:

"Когато взехме решението да започнем да създадваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията", казва още бившият премиер.

Припомняме, че в дните след учредяването на партията считаната за дясна ръка на Янев Ралица Симеонова напусна формацията. По думите й тогава този проект е имал амбиция и цели, но е започнал да се пълни със "странни хора и партийни отломки от миналото".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес