Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент

03 юли 2014, 15:41 часа • 17820 прочитания

Лидерите на БСП и "България без цензура" (ББЦ) Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в новия Европейски парламент. Вчера беше постигнато споразумение за броя на членовете на 20-те парламентарни комисии и двете подкомисии, а днес бяха одобрени и конкретните им имена.

Освен Станишев и Бареков, по темите промишленост, изследвания и енергетика ще работи и избраният от листата на ГЕРБ Владимир Уручев.

БНР припомня, че последното решение на предишния състав на Европарламента, свързано с енергетиката, беше резолюция, която съдържаше призив за прекратяване на проекта "Южен поток".

Андрей Ковачев от ГЕРБ ще бъде част от подкомисията по правата на човека и Комисията по външни работи. Там той ще бъде колега с Илхан Кючук от ДПС.

В Комисията по култура и образование са включени трима родни евродепутати. Там са зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, Ангел Джамбазки от ВМРО и небезизвестният „Любимец 15” от "Коалиция за България" Момчил Неков.

Мария Габриел (ГЕРБ), Илияна Йотова (КБ) и Филиз Хюсменова (ДПС) ще са членове на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Двама бивши министри - Томислав Дончев и Искра Михайлова, пък ще са в Комисията по регионално развитие.

Бившият председател на парламента Георги Пирински ще е в комисията по бюджетен контрол. Неджми Али от ДПС ще е в Комисията по бюджети.

Ева Паунова от ГЕРБ ще бъде част от Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите. Колегата й Емил Радев от ГЕРБ ще бъде в Комисията по правни въпроси.        

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес