Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно кога кабинетът на ГЕРБ влиза за гласуване в парламента

13 декември 2022, 18:50 часа • 2136 прочитания

Народното събрание ще обсъди и гласува утре кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател и предложената от него структура и състав на Министерския съвет, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. 

Заседанието започва в 9:00 часа и първите три точки в предложения дневен ред са избиране на министър-председател, приемане на структура и състав на Министерския съвет. Припомняме, че по-рано днес от ДПС обявиха, че ще подкрепят кабинета, а от "Български възход" отговориха уклончиво на въпросите в тази посока. Всички останали партии ще гласуват "против".

В понеделник кандидатът за премиер на ГЕРБ Николай Габровски върна на президента Румен Радев изпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. По-късно през деня държавният глава издаде указ с предложение до 48-ото Народното събрание да избере кандидата за премиер.

Първа точка в четвъртък в проектопрограмата на парламента решение за съкращаване на коледната ваканция на депутатите, внесено от ГЕРБ. Повече за него четете тук

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес